Bøger / faglitteratur / mønstre

Traditionelle Lyø-broderier


Beskrivelse


Introduktion og mønstersamling til traditionelle Lyø-broderier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2020

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 4. feb. 2020

Introduktion og mønstersamling til traditionelle Lyø-broderier for historisk interesserede broderientusiaster.

Bogen indledes med et kulturhistorisk afsnit, der forklarer hvorfor almuebroderierne fra netop Lyø har fået deres helt særlige karakter. Det skyldes, blandt meget andet, at landbobefolkningen havde deres egne små både, hvilket tillod dem at udveksle varer - og broderimønstre - med mange forskellige omliggende øer og samfund. Sidste halvdel af bogen er dedikeret til selve broderierne, der er vist både som diagrammer og i færdig form. Broderierne er alle skabt i korssting og holdt i farverne rød, blå og okker, og motiverne er hovedsageligt stiliserede elementer fra naturen, som blomster og fugle.

Den kulturhistoriske indledning er kort men ganske interessant og giver et indblik i et helt særligt lille samfund, der var mig totalt ukendt. Mønstrene er karakteristiske i deres stramme stil og faste farver, og nogle vil sikkert finde dem sjove at inkorporere i mere moderne broderi.

Der findes forskelligt om den danske broderitradition, fx Tråde bagudNavneklude og andre prøvekludeNavneklude fra Lyø og Navneklude og andre prøveklude og en tidligere lille udgivelse om Lyø-brodedrier, Navneklude fra Lyø. Denne bog er kvalitetsmæssigt på højde omend lille i omfang og smal i fokusDer findes forskelligt om den danske broderitradition, fx Tråde bagud og og en tidligere lille udgivelse om Lyø-brodedrier, Navneklude fra Lyø. Denne bog er kvalitetsmæssigt på højde omend lille i omfang og smal i fokusDer findes forskelligt om den danske broderitradition, fx Tråde bagud og Navneklude og andre prøveklude og en tidligere lille udgivelse om Lyø-brodedrier, . Denne bog er kvalitetsmæssigt på højde omend lille i omfang og smal i fokus.


Haandarbejdets Fremme

Årg. 25, nr. 1 (2020)

af

af

Laila Glienke

Årg. 25, nr. 1 (2020)