Bøger / faglitteratur / bibliografier

Brug din superhjerne : teknikker til at huske, studere og lære (endnu) bedre


Beskrivelse


Teknikker til at optimere studier og læring for studerende på ungdoms- og videregående uddannelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2021

af

af

Jytte Bræmer

d. 17. dec. 2021

Teknikker til at optimere studier og læring for studerende på ungdoms- og videregående uddannelser.

En nordmand og en amerikaner med viden om hjernen har samlet en række teknikker til brug for den studerende med henblik på at gøre organiseringen af studiearbejdet mere effektiv. Hvordan kombinerer man intensiv læsning med planlagte hvileperioder og undgår overspringshandlinger? Hvordan øger man sin koncentration og lærer forskellen på arbejdshukommelse og langtidshukommelse, og hvordan lagrer man viden bedst muligt i sidstnævnte? Bogen gennemgår en række memo-teknikker, metoder til hurtiglæsning og gode råd til selve eksamenssituationen. Et afsnit beskæftiger sig med motivation samt det at kunne betragte sin studieteknik ud fra et metakognitivt perspektiv. Hvert kapitel afsluttes med de vigtigste pointer i punktform, ligesom et afsluttende afsnit samler hele bogens indhold i en tjekliste.

Bogen er meget systematisk opbygget, er velskrevet i et ligefremt sprog og kombinerer viden om hjernens måde at arbejde på med konkrete arbejdssituationer. Hurtigt læst for den travle studerende, ligesom studievejledere kan finde gode teknikker til videreformidling.

MemoSuperstudentEn visuel guide til gode studievaner : den nemme vej til bedre hukommelse er den mest kendte og anvendte bog om memoteknikker. Hvad angår studieteknikker generelt er der mange titler, bl.a. Superstudent : lær mere effektivt, og få bedre karakterer og En visuel guide til gode studievanerMemo : den nemme vej til bedre hukommelse er den mest kendte og anvendte bog om memoteknikker. Hvad angår studieteknikker generelt er der mange titler, bl.a. : lær mere effektivt, og få bedre karakterer og En visuel guide til gode studievanerMemo : den nemme vej til bedre hukommelse er den mest kendte og anvendte bog om memoteknikker. Hvad angår studieteknikker generelt er der mange titler, bl.a. Superstudent : lær mere effektivt, og få bedre karakterer og .


Læsepædagogen

Årg. 70, nr. 1 (2022)

af

af

Berit Rye Windfeld

Årg. 70, nr. 1 (2022)