Bøger / faglitteratur

Buddha


Beskrivelse


Om Buddha og buddhismens indflydelse og udvikling historisk og op til vor tid, hvor Buddha er blevet cool, et brand, et symbol og en livsstil. Til interesserede i buddhismen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 8. dec. 2020

Om Buddha og buddhismens indflydelse og udvikling historisk og op til vor tid, hvor Buddha er blevet cool, et brand, et symbol og en livsstil. Til interesserede i buddhismen.

En bog i serien "Tænkepauser" om buddhismens historie fra dens opståen, opfattelser og udbredelse. Vi hører at den historiske superhelt Gautama Buddha, som vi kender ham personificeret som den lille tykke mand, måske er en sammenstykning af græsk-romerske, iranske og indiske idéer, mens den historiske Buddha er mindre vigtig i den østasiatiske opfattelse, ja måske er Buddha, som person, en litterær, mytisk konstruktion. Vi får præsenteret religionens kernepunkter, lidelsen og den ottefoldige vej, samt dens forgreninger hele vejen op til den moderne præstationsbuddhisme, som en del af oplevelsesindustrien. Der sluttes af med et blik på buddhismen i Danmark.

En frisk og ligefrem introduktion til Buddha og buddhismen, hvor man på 60 sider kommer virkelig godt rundt om personen og religionen, med en tilgang og vinkling, man sjældent ser i den øvrige litteratur. Det er faktisk helt vildt, at man kan formidle så meget på så få sider, uden at det bliver overfladisk. "Tænkepauser" har gjort det igen.

Andre gode introduktioner til emnet er bl.a. Derfor er buddhismen sandHvad der ikke gør dig til buddhistBuddhisme - introduktion og tekster og Hvad der ikke gør dig til buddhist. Buddhisme - introduktion og tekster vil også egne sig til opgaver fra mellemtrinnetAndre gode introduktioner til emnet er bl.a. Derfor er buddhismen sand og . Buddhisme - introduktion og tekster vil også egne sig til opgaver fra mellemtrinnetAndre gode introduktioner til emnet er bl.a. Derfor er buddhismen sand og Hvad der ikke gør dig til buddhist. vil også egne sig til opgaver fra mellemtrinnet.


Religion

2021, nr. 3

af

af

Katrine Haaning

2021, nr. 3