Hvilken betydning havde kønnet for bondepigers levevilkår i 1700-tallets Danmark? Bogen kan læses af alle med interesse for unge landbokvinders og pigers vilkår.
Bogen sætter fokus på pigeliv i 1700-tallets danske bondesamfund. Bogens indledning introducerer Kirsten Rasmusdatter, der giver læseren det første, ulykkelige indblik i livet som bondepige, der forsøger at ændre den skæbne, der er blevet hende tilsagt. Derefter gøres der rede for pigernes arbejdsbetingelser, deres plads og begrænsninger i det patriarkalske samfund. Der ses nærmere på de unge kvinders seksualliv, og hvad der skete, når de kom i ulykkelige omstændigheder. Der er en overordnet gennemgang af samfundet, herunder det typiske liv i landsbyen, kirkens betydning og det tidstypiske syn på kvinder. Barndommens vilkår beskrives med fokus på pligter og begyndende skolegang samt tjenestetid, ligesom der gives et overblik over de forskellige erhverv, som pigerne bestred, fx malkepige og mejerske.
En fin og grundig gennemgang af pigeliv på landet i 1700-tallet. Bogen er blevet til på baggrund af et stort kildemateriale, og bogen igennem fortælles om de unge kvinders vilkår gennem virkelige fortællinger, der udspiller sig rundt om i hele Danmark.
Om landbokvinders liv findes også Landbokvinden.