Bøger / skønlitteratur / roman

Buret : spændingsroman


Beskrivelse


Agla afsoner det sidste af sin finansdom i et kvindefængsel hvor hun forelsker sig i den unge misbruger, Elísa. Samtidig inddrages hun i en kompliceret sag om aluminiumsfremstilling, og må alliere sig med sin fjende, journalisten Maria.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 3. jan. 2020

Fængslende spændingsroman som afslutter trilogien om Sonja og Agla. Agla afsoner sin fængselsdom og lige inden sin prøveløsladelse, rodes hun ind i en kompliceret sag om økonomisk kriminalitet. For læsere af spændingsromaner.

Afsluttende roman i "Reykjavik noir"-triogien. Første bind i serien hedder Fælden. Agna afsoner det sidste af sin dom for finanssvindel, men kærligheden til Sonja spøger stadig, og hun forsøger at begå selvmord lige inden prøveløsladelsen. Agla overlever og opsøges af en repræsentant for en sodavandsproducent. Han har en opgave til Agla, og snart rodes både hun og hendes svorne fjende, journalisten Maria, ind i en speget sag om økonomisk kriminalitet. Samtidig forelsker Agla sig, mod sin vilje, i den unge misbruger Elísa, som også afsoner en dom i kvindefængslet. Elisa er i kløerne på en magtfuld narkoboss, og Agla beslutter sig for at redde hende. Men som konsekvens står Agla snart ansigt til ansigt med fortiden.

Uovertruffen roman, en fantastisk afrunding på trilogien. Det er underholdning og spænding fra første til sidste side. Det anbefales at læse trilogien i rækkefølge.

Island byder på mange gode spændings- og krimiforfattere. Til sammenligning kan forfatterskaberne af Yrsa Sigurðardóttirs og Arnaldur Indriðason anbefales.


Politiken

d. 15. feb. 2020

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 15. feb. 2020