Bøger / faglitteratur

Business intelligence


Beskrivelse


Business intelligence beskrives som et samspil af forretningsstrategi, it-teknologi, forretningsmæssige processer, menneskelige kompetencer, organisatoriske forhold og samarbejde på tværs af organisationen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jette Landberg

2008

Business intelligence er defineret som: leveringen af de rigtige informationer til de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt. Bogen her henvender sig således til folk med ansvar indenfor ledelse, salg, marketing, økonomi og ikke mindst it i en virksomhed. Den vil også være oplagt som lærebog på CBS med de illustrative cases og den trinvise opbygning, der tilsammen danner begrebet BI. Teksten er tæt og på et højt niveau, så læsningen kræver viden om en masse begreber, især engelske, indenfor forretningsverdenen.

Begrebet "business intelligence" dækker over mange delemner og strækker sig lige fra strategien lægges til selve produktet i den anden ende, alt med det formål at skaffe viden og analyse af markeder og handlemåder og tilpasse virksomheden derefter. BI beskrives først overordnet, dernæst ned i detaljen i de enkelte kapitler; fx om strategi, analyse, organisation, data osv. Den kan læses i sammenhæng for at få et samlet indtryk af begrebet, eller man kan læse om de enkelte dele. De to forfattere er henholdsvis cand.merc. og cand.polit. og arbejder bl.a. med måling af menneskelig adfærd og Data Warehouse løsninger.

På dansk findes der en enkelt titel i Børsen ledelseshåndbøger, 2001. Iøvrigt er dette den første samlede bog om BI indenfor de senere år.

På et ret højt niveau men emnet vil uden tvivl blive efterspurgt i stigende grad, da data analyseres mere og mere på alle mulige måder som grundlag for virksomhedsstrategier.


Børsen

d. 14. mar. 2008

af

af

Steen Hildebrandt

d. 14. mar. 2008