For mennesker med interesse for flygtningeskæbner, andre flygtninge samt velegnet i undervisningssammenhæng på ungdoms- og voksenuddannelser.
Bilal Abdallah forlod Beirut som barn. Han skulle til Danmark for at genforenes med sine forældre, der var flygtet et år tidligere. Bogen knytter sig til en film fra serien Sjælebilleder produceret af Søren Marcussen, administrativ og kunstnerisk leder af OPGANG2. Filmen viser poetiske billeder af de danske omgivelser, hvor Bilal lever og ind imellem følger vi hans udtalelser om det krigshærgede Beirut, han forlod, om ankomsten til Danmark og hans liv her. Meget intenst og varmt. Bilal er digter og en ægte kunstnersjæl. Filmen har været vist ved mange arrangementer i årenes løb, og ved disse har en række mennesker holdt oplæg, der knyttede sig til filmen. Det er nogle af disse oplæg, billeder fra filmen og citater af Bilal, der udgør bogen. Filmen er indlagt som bilag til bogen.
Udgivelsen er så unik, at jeg ikke har fundet noget at sammenligne med.
Både bog og film er en særlig oplevelse, som går tæt på angsten for krigen og det at leve i et fremmed land. Materialet lægger op til refleksion og diskussion.