Bøger / faglitteratur / rejseførere

Caminoen : pilgrimsfærd på Camino Francés, Camino Aragonés og Camino del Norte


Beskrivelse


Beskriver seværdighederne og naturområderne langs de tre mest populære pilgrimsruter til Santiago de Compostela, nemlig Camino Francés, Camino Aragonés og Camino del Norte. Foreslår etaper og rejsetid for ruterne og beskriver i tekst og billeder den kulturhistorie, ruterne er så rig på.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2016

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 13. okt. 2016

Bog i stort format, der med et væld af smukke farvebilleder beskriver to af pilgrimsruterne til Santiago de Compostela: camino francés og camino aragonés. Imponerende og smuk bog med inspiration til både pilgrimsforberelserne og den lænestolsrejsende. Alle der forbereder en tur til det nordlige Spanien kan ligeledes få stor fornøjelse af bogen.

I bogen beskrives seværdighederne og naturområderne langs med de to af de mest populære pilgrimsruter til Santiago de Compostela, nemlig camino francés og camino aragonés. De indledende afsnit beskriver baggrunden for pilgrimsvalfarten til katedralen, hvor apostellen Jakobs jordiske rester er stedt til hvile. Bogen foreslår etaper og rejsetid for ruterne og beskriver i tekst og billeder den kulturhistorie, ruterne er så rig på. Nogle af billederne er så store, at de kan foldes ud. Bagerst har bogen, der er oversat fra tysk, flere kort over de to ruter.

En meget smuk, indbundet bog med overvældende fine fotografier, der kun kan give lyst til at komme af sted til det nordspanske.

Der er kommet et væld af bøger om denne pilgrimsrute, hvoraf en del er personlige refleksioner, men denne bog hører til guiderne som fx Henrik Tarps "Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela", der senest er udkommet i en 5. udgave i 2016, der er også en 4. udgave fra 2014 .


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 1. okt. 2018

Et pragtværk om tre pilgrimsruter til Santiago de Compostela, seværdigheder, landskaber og praktiske rejseoplysninger. For kommende pilgrimsvandrere og også for folk, der ønsker at være bilturister i området.

Det er en 2. og udvidet udgave af Caminoen. Her er den udvidet med en tredje rute, Camino del Norte, der som Camino Aragones løber sammen med den endelige rute, Camino Frances. Efter en indledning om sagnet om Sankt Jakob får vi et oversigtskort og en fortegnelse over etaperne på de forskellige ruter, længde, højdeforhold og praktiske rejseinformationer. Dernæst beskrives de enkelte etaper med farvefotos over landskaber, udsigter og kulturelle seværdigheder undervejs. Bogen afsluttes med et detaljeret kort, der er beregnet til de turister, der ønsker at gennemføre ruterne i bil.

Det er de flotte farvefotos, der er bogens force. Det er teknisk flotte fotos, og der er også gennem bogen 4-dobbelte opslag, der gengiver et helt landskab, et helt torv, så man får indtrykket af skønheden. Også de detaljererede beskrivelser af ruterne gør den til en virkelig god inspirationskilde til dem, der påtænker at påbegynde turen, hvadenten man vælger den ene eller anden af de tre ruter. Desværre gør det store format det ikke til en bog, man kan have med i rygsækken undervejs.

Der er efterhånden kommet en del bøger om pilgrimsruten. Den mest kendte og brugte er nok Pilgrimsvejen til Santiago de Compostela.