Bøger / faglitteratur til børn

Capoeira


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 27. aug. 2012

Fagbog for 9-13-årige om kampsportsdansen capoeira, som er i hastig vækst også herhjemme. En bog, som kan anvendes både til skoleopgaver og som en introduktion til sporten.

Bogen er i forlagets serie Radar om hotte emner som freerunning, streetdance og kropsudsmykning mm., og den ligner i stil og niveau de øvrige. En livlig opsætning med stærke farver, forskellige skrifttyper, bobler, bokse og mange fotos, som flyder rundt mellem og ind over hinanden. Teksten er kort med nye kapitler på hvert opslag og uden at være decideret på letlæsningsniveau, er den overkommelig at komme igennem. Den fortæller om capoeiraens historie blandt de afrikanske slaver i Brasilien, hvor den opstod som en kampsport og til i dag, hvor selv små børn kan gå til den, fordi det er sjovt og supergod motion. Sportens mange regler, fagudtryk og dresscode forklares og ind i mellem fortæller udøvere om deres liv med sporten og på flere opslag vises forskellige øvelser eller moves, som de hedder, så man selv kan forsøge sig med halvmånen eller hammeren. Bogen afsluttes med register og henvisninger til, hvor man kan finde mere information.

Der findes ikke andet om emnet for børn.

Hverken jeg eller andre lærer at danse capoeira af at læse bogen, men man ved meget mere om, hvad det hele går ud på og er måske også blevet smittet af bogens begejstring, og jeg ville heller ikke tøve med at stikke den i næverne på en elev, der mangler et anderledes emne til en opgave.



Informationer og udgaver