Bøger / faglitteratur

Chantal Mouffe


Beskrivelse


Præsentation af Chantal Mouffes (f. 1943) teorier og forfatterskab om det liberale demokrati. Med originaltekster og analyser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2013

af

af

Jytte Bræmer

d. 9. apr. 2013

Til forskere og studerende indenfor de politiske videnskaber.

Chantal Mouffe er en international orienteret politisk tænker, født i Belgien, men har arbejdet og boet mange forskellige steder i verden. Hun har bevæget sig fra venstrefløjen, bevæget sig hen over at diskutere marxismens krise til nu at diskutere udfordringerne i det liberale demokrati. Hun påpeger, at den demokratiske dimension og den liberale dimension grundlæggende er forskellige, men at praksisser, diskurser og institutioner gør det muligt at leve med deres forskelligheder. Hun har flyttet sig fra den rene politiske teori til at bevæge sig ind i sociologiens felt. Har skrevet bøger og indlæg om feminisme, højrepopulisme o.a. Bogen er på et højt akademisk niveau og taler udelukkende til fagfolk. Bogen er i to dele. Først et overblik over hendes tænkning og vigtigste pointer og teorier. Dernæst et tekstuddrag af hendes primære tekster. Afsluttes med ordliste og litteraturliste. Bogen udkommer i serien Statskundskabens klassikere.

Mouffes teori og tænkning er behandlet i artikelform i antologier bl.a. i Thorndal: Modernitetens politiske teoretikere : nyere politisk teori og filosofi, 2004. Dette er første monografi om hende.

Akademisk introduktion til en politisk teoretiker og tænker.