Bøger / faglitteratur / billedværker

Claus Dalbys forår


Beskrivelse


Inspiration til blomsterdekorationer og buketter lavet med forårets blomster som tulipaner, hyacinter, ranukler, franske anemoner, syrener m.v.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 6. mar. 2015

Smuk bog fyldt med masser af billeder af forårets forskellige blomster - lige til at blive i forårshumør af. Et must for alle der holder af lave deres egne blomsterdekorationer eller bare nyde billederne af de flotte blomsterarrangementer.

Claus Dalby fortalte i Claus Dalbys jul, at han ville lave en bog for alle årstiderne. I bogen her, der dækker forårets blomster, fraviger han et af sine principper. Allerhelst vil han følge årstiderne, men han har svært ved at vente med at bruge fx tulipaner til april/maj, så her er også brugt blomster købt på Grønttorvet i København og blomsterhandleren. Et andet grundprincip for Claus Dalby er at lade buketterne fremstå så naturlige som muligt, så de ligner havebuketter, og derfor vælger han ikke at bruge de grønne blade til fyld. Her er mange eksempler på buketter i forskellige former for vaser og desuden er bogen fyldt med små kapitler med råd om at drive grene frem, om at samle vaser, om de første anemoner og rigtig meget om påskens buketter.

For blomsterelskere er bogen en sand fryd at bladre i, og her er nyttige råd og inspiration til et væld af buketter og opstillinger - med få eller mange blomster, og i mange forskellige vaser og kander.

Dalbys stil er helt hans egen, men Engen, haven og blomstenMellem æbletræer og skvalderkål giver også masser af inspiration blandet med gode råd og små poesivers, og fra 2014 findes Mellem æbletræer og skvalderkålDalbys stil er helt hans egen, men Engen, haven og blomsten giver også masser af inspiration blandet med gode råd og små poesivers, og fra 2014 findes .