Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Clonmels konger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. De tre rangere Will, Halt og Horace drager nu ud for at bekæmpe en falsk religiøs sekt, der spreder rædsel og terror, hvor den kommer frem. Nu er kongedømmet Clonmel i fare. Men Halt har en hemmelighed fra sin fortid, og den har også noget at gøre med Clonmel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2009

af

af

Vera Hollerup

d. 29. sep. 2009

Bogen henvender sig til fantasy-læsere fra 12 år, og den vil appellere til både piger drenge. Bogen er ottende bind i en populær serie, og den behøver derfor ingen speciel formidling.

Herværende fantasy-serie er blevet et hit i mange lande, og det er ikke svært at se hvorfor. Sproget er godt og velklingende, og læseren får altid serveret nogle gode beskrivelser af landskaber, interiører og situationer og har derfor nemt ved at se billederne for sig. Flanagan formår også at skrive i et sprog, der er meget varieret, men som alligevel undgår alt for svære ord og vendinger. Sproget virker endvidere meget levende, fordi der er så meget dialog. Handlingen er spændende og går aldrig i stå. Personerne er interessante og vedkommende, og enhver dreng kan sagtens identificere sig med den unge ranger Will, der har alle de dyder , som en "rigtig" mand skal have. I dette bind drager Will og hans ranger-venner Halt og Horace ud for at bekæmpe en religiøs sekt, der kalder sig "Outsiderne". "Outsiderne" spreder kaos og rædsel omkring sig, og kongedømmet Clonmel er i fare. Den gode forside med nogle stemningsfulde silhouetter mod nattehimlen signalerer fantasy/ridderroman.

Denne bogs læsere vil sikkert også synes om David Eddings fantasy-serie Malloreon Sagaen (2004-05). Lars-Henrik Olsens Sagaen om Svend Pindehugger kan også anbefales.

En spændende og velskrevet fantasy/middelaldersaga, der på alle måder formår at fængsle sine læsere. God underholdning for børn og unge fra 12 år.