Bøger / faglitteratur

Coaching i arbejdslivet : styrk din kommunikation i hverdagen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2010

af

af

Birgit Hald

d. 2. dec. 2010

Bogen kan bruges af alle der ønsker at blive bedre til at coache eller blive mere bevidste om brugen af forskellige kommunikative metoder i dagligdagen.

Birgitte Jepsen, psykolog, coach og direktør i konsulent- og uddannelsesvirksomheden Axept A/S, har skrevet Coaching i praksis, 2008, og sammen med bl.a. Margrethe Gade, gymnasielærer, coach og uddannelseskonsulent i KLEO, Coaching i organisationer, 2010. I denne bog beskriver de i første del hvordan sproget og ordvalget påvirker forskellige dele af hjernen og stimulerer forskellige hjerneprocesser. Derefter præsenteres læseren for metoder til at styrke nærværet, sætte rammerne for og gennemføre en coachingsamtale efter den systemiske og den narrative metode. I anden del gennemgår forfatterne 20 konkrete redskaber til mere effektiv kommunikation, med praktiske anvisninger og gode eksempler. Bogen er rimelig let tilgængelig og skrevet i et godt sprog. Bagest er der litteraturhenvisninger og et register.

Der er stor efterspørgsel på bøger om coaching, og blandt de mange der er kommet inden for de senere år, kan Coaching i arbejdslivet sammenlignes med Coachende samtaler, 2007, og God coaching : lederen som coach, 2007, der er på nogenlunde samme niveau, samt med Narrativ coaching - en ny fortælling : individuelt og i team, 2010, der som titlen angiver primært fokuserer på den narrative metode.

Bogen giver god inspiration til bedre kommunikation i hverdagen med konkrete, brugbare redskaber.


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 9 (2011)

af

af

Aase Henriksen

Årg. 42, nr. 9 (2011)