Bøger / faglitteratur / opskrifter

Cocktails og drinks


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 30. juni 2008

Har man brug for opskrifter på cocktails og drinks, eller vil man gerne vide noget om kulturhistorien bag de forskellige blandinger, er denne flotte og indbydende bog et godt bud.

Bogen indeholder snart sagt alt om cocktails og drinks. Lige fra det nødvendige udstyr til hjemmebaren over en gennemgang af de essentielle spiritustyper til opskrifter på 17 klassiske drinks og endelig opskrifter på 170 cocktails og drinks fra A til Z. Der er også opskrifter på varme drinks og alkoholfri cocktails og til sidst tips og tricks til, hvordan man holder et cocktailparty. Bogen er i kvadratisk format og i et flot og tidstypisk layout, hvor teksten hele vejen igennem er garneret med velvalgte og alsidige illustrationer, faktabokse og citater.

Denne bog er en udvidet og revideret udgave af forfatterens Gyldendals cocktailguide fra 2003. Den indeholder langt flere opskrifter og der er flere og større illustrationer, ligesom formatet er blevet større. Som i så meget andet, er der også mode i cocktails, så 2003-udgaven er nok ved at være lidt outdated Der er kommet adskillige flotte bøger med cocktails og drinks i de senere år, og bibliotekerne mangler ikke ligefrem noget om emnet, medmindre opskrifterne altså skal være helt dugfriske.

Flot og inspirerende bog af dansk oprindelse med rigtig mange opskrifter på alverdens cocktails og drinks.