Bøger / faglitteratur / biografier

Cristiano Ronaldo - gulddreng


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om den portugisiske, professionelle fodboldspiller Cristiano Ronaldos (f. 1985) liv og karriere bl.a. i Manchester United og Real Madrid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Henrik H Pedersen

d. 14. okt. 2011

Først og fremmest til voksne fodboldfans. En bog som nemt kan formidles sammen med andre fodbold-biografier og især med Messi - verdens bedste, fra 2011.

Forfatteren Luca Caioli er en anerkendt fodboldjournalist på bl.a. den berømte spanske sportsavis Marca og forfatter til Messi - verdens bedste, på dansk i 2011. Bogen skildrer den professionelle fodboldspiller Ronaldo fra Portugal og hans imponerende karriere som har udspillet sig i bl.a. Sporting Lissabon, Manchester United og pt. i Real Madrid. Igennem interviews og samtaler med Ronaldos familie og trænere på Maidera kommer man rundt om personen Ronaldo. Man bider især mærke i Ronaldos sværre fortid med en fader som er død af druk og en bror som er narkoman og hvordan Ronaldo kæmper sig til succes. Bogen er primært skrevet til voksne fodboldlæsere, med tætskrevne sider og ikke overlæsset med fotos.

Der findes anden biografi om Ronaldo fra 2011 Alt om Ronaldo, som primært er henvendt til større børn og unge. Nærværende bog kan dog i form og indhold sammenlignes med Messi - verdens bedste, fra 2011.

Velskreven fodboldbiografi for især voksne om en af verdens bedste spillere. Interessant hvordan forfatteren også kommer bag succesen og får skildret skyggesiden af en feteret professionel fodboldspiller. I øvrigt fin forside af Ronaldo i Real Madrid-dragten, som nok skal "sælge" varen på nyhedshylden.