Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Crossed : rejsen gennem kløften


Beskrivelse


Den unge kvinde Cassia lever i fremtidigt højteknologisk samfund, hvor intet er overladt til den enkelte. Da Cassia forlader samfundet for at finde sin udkårne Ky, der er blevet sendt til fronten, bliver det med katastrofale følger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 24. feb. 2012

Andet bind i science fiction trilogien om den unge kvinde Cassia. Bogen henvender sig især til unge fra 14 år og kan ikke læses uafhængigt af første bind.

Vi befinder os i et fremtidigt højteknologisk, totalitært og gennemreguleret samfund, hvor alt og alle bliver overvåget, og hvor afvigere ikke tolereres. Den unge Cassia er rejst til de ydre provinser for at finde Ky, den unge mand hun elsker trods det, at samfundet har udvalgt en anden ægtefælle til hende. Romanen fortælles skiftevis fra Cassia og Kys synsvinkel, og begge oplever at blive forfulgt, og at man ikke kan være sikker på, hvem man egentlig kan stole på. I et barsk og strabadserende kapløb med onde kræfter i samfundet lykkes det dem at blive genforenet, men omkostningerne er høje, og deres veje må atter skilles. Der er fart over feltet og en del tråde at holde rede på i Crossed, men de løber formentlig sammen i sidste bind af serien.

Hvor overvågningssamfundet i Matched, 2011, første bind i Ally Condies trilogi, giver oplagte associationer til George Orwells klassiske 1984, seneste danske udgave 2003, er Crossed mere ovre i genren for fart og tempo og de godes kamp mod de onde.

Andet bind i den romantiske science fiction trilogi for unge fra 14 år. Det gennemgående tema er fortsat konsekvenserne af individuelle valg i et totalitært samfund, men andet bind har tabt højde i forhold til første bind. Forhåbentlig bliver der rettet op på det i sidste bind.