Bøger / faglitteratur / bibliografier

Danmark og de fremmede : om mødet med den arabisk-muslimske verden


Beskrivelse


11 bidrag der stiller skarpt på en række nationale og internationale aspekter af Danmarks og Vestens møde med den arabisk-muslimske verden med temaer som fremmedfrygt, integration og dansk politik, religion, radikalisering og de-radikalisering.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2009

af

af

Flemming Faarup

d. 25. nov. 2009

Denne bog er en samling artikler om Danmarks og danskernes forholden sig til den arabisk-muslimske verden. Bogen kan bruges af enhver fra gymnasiet og op, som vil sætte sig ind i de forskellige problematikker.

Forfatterne er 14 forskellige videnskabsmænd og forskere, der har med politik og internationale studier at gøre. De 11 artikler er delt op i 3 hovedtemaer: "Fremmedfrygt, integration og dansk politik", "religion, radikalisering og de-radikalisering" og "Danmarks og den vestlige verdens møde med den arabiskmuslimske verden i den internationale politik." Der er ikke tale om at forholde sig for eller imod de andre, men at afdække de forskelle der er. Artiklerne søger at give en objektiv forståelse for problemstillingerne. Bagest er der en liste over bidragyderne med et lille cv.

Der findes mange andre bøger med beskrivelser af de samme problematikker, denne dækker ret bredt.

Indholdet i bogen er aktuelt, og bogen kan i høj grad bruges af opgaveskrivere.


Politica

Årg. 43, nr. 2 (2011)

af

af

Anders Berg-Sørensen

Årg. 43, nr. 2 (2011)