Bøger / faglitteratur / erindringer

Imam bag tremmer


Beskrivelse


Waseem Hussain (f. 1983), der arbejder som fængselsimam i Vestre Fængsel, beretter om sin personlige religiøse rejse, om familien, om kærligheden og om troen på det gode i alle mennesker.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 16. okt. 2017

Mange indsatte i Vestre Fængsel har muslimsk baggrund. En af de personer de kan tale fortroligt med er fængselsimamen, som her fortæller om sig selv og om jobbet. Bogen har en meget bred målgruppe.

Waseem Hussain er født i Helsingør i 1983 i en familie, hvor forældrene kom fra Pakistan. Han voksede op i et etnisk dansk parcelhuskvarter. Barndommen var harmonisk og Waseem klarede sig godt i skolen og gymnasiet. Efter at have gennemført koranstudier i Jordan og en civilingeniøruddannelse i Danmark begyndte han som ganske ung som fængselsimam i Vestre Fængsel. Hussain skriver om barndommen og om det at vokse op som andengenerationsindvandrer, men han skriver også om sin tro, sit private liv og sin kærlighed.

Hussain er en god iagttager som forstår at forklare hvilke udfordringer, der er i at vokse op som muslim i Danmark, og han har et skarpt blik for de fjendebilleder nogle etniske danskere og indvandrere tegner af hinanden. Hussain er et engageret, sympatisk og velmenende menneske, som rækker hånden ud både mod samfundets svageste og mod majoritetsbefolkningen. Bogen er en mulighed for at få et balanceret indblik i hvordan det store flertal af indvandrere og deres efterkommere tænker, og vi forstår, at de værdier, han bærer med sig indeholder de samme elementer af respekt, kærlighed og almindelig anstændighed, som vi kan lide at kalde danske.

Glansbilleder er også en læseværdig fortælling om, hvordan det er at vokse op som indvandrer i Danmark.


Kristeligt dagblad

d. 22. nov. 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 22. nov. 2017