Bøger / faglitteratur

Danmarks bjerge : fra det laveste til det højeste


Beskrivelse


Guide til Danmarks bjerge fra det 3 meter høje Harehøj på Saltholm til Danmarks højeste punkt Møllehøj på 170,86 meter. Alle 117 bjerge er beskrevet med historiske oplysninger, fakta og lokale anekdoter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2015

af

af

Søren Møller

d. 22. maj 2015

Guide til højdepunkter i det danske landskab. Med mange oplysninger og billeder og serveret med humor.

Beskrivelse af 117 udvalgte danske højdepunkter, fra de laveste til de højeste og mest kendte. Et dansk bjerg defineres her som et punkt, der stikker bare lidt over det omgivende areal. Hvert bjerg beskrives med højde og gps-koordinater. Forfatteren fortæller om sine egne oplevelser ved at bestige hvert enkelt sted, og sætter det sammen med indsamlet kultur- og naturhistorisk viden.

Meget indsamlet topografisk stof kombineret med egne oplevelser bliver til underholdende læsning i behændige formuleringer. Bogen udkommer i to formater: 17 x 13 cm, som er nem at tage med på turen, og i 25 x 19 cm, hvor billederne foldes bedre ud.

Bogens første udgave var Guide til Danmarks bjergeHimmelbjergetDanmarkDanske høje fra sagn og tro. I den ny udgave er mange af teksterne de samme, mens nogle er skrevet lidt om, og noget af den gamle udgaves stof er taget ud sammen med nogle af højdepunkterne. Til gengæld er den nye udgave forøget med ca. 50 nye højdepunkter og mange ny fotografier. Enkelte danske højdepunkter har deres egen bog som fx Himmelbjerget, mens mange bjerge findes i beskrivelser af hele landet, fx i Danmark. Men dér er medtaget langt fra så mange steder og så uddybende. I Danske høje fra sagn og tro beskrives ca. 1000 bakker og oldtidshøje med fokus på folketroBogens første udgave var Guide til Danmarks bjerge. I den ny udgave er mange af teksterne de samme, mens nogle er skrevet lidt om, og noget af den gamle udgaves stof er taget ud sammen med nogle af højdepunkterne. Til gengæld er den nye udgave forøget med ca. 50 nye højdepunkter og mange ny fotografier. Enkelte danske højdepunkter har deres egen bog som fx , mens mange bjerge findes i beskrivelser af hele landet, fx i Danmark. Men dér er medtaget langt fra så mange steder og så uddybende. I Danske høje fra sagn og tro beskrives ca. 1000 bakker og oldtidshøje med fokus på folketroBogens første udgave var Guide til s bjerge. I den ny udgave er mange af teksterne de samme, mens nogle er skrevet lidt om, og noget af den gamle udgaves stof er taget ud sammen med nogle af højdepunkterne. Til gengæld er den nye udgave forøget med ca. 50 nye højdepunkter og mange ny fotografier. Enkelte danske højdepunkter har deres egen bog som fx Himmelbjerget, mens mange bjerge findes i beskrivelser af hele landet, fx i . Men dér er medtaget langt fra så mange steder og så uddybende. I Danske høje fra sagn og tro beskrives ca. 1000 bakker og oldtidshøje med fokus på folketroBogens første udgave var Guide til Danmarks bjerge. I den ny udgave er mange af teksterne de samme, mens nogle er skrevet lidt om, og noget af den gamle udgaves stof er taget ud sammen med nogle af højdepunkterne. Til gengæld er den nye udgave forøget med ca. 50 nye højdepunkter og mange ny fotografier. Enkelte danske højdepunkter har deres egen bog som fx Himmelbjerget, mens mange bjerge findes i beskrivelser af hele landet, fx i Danmark. Men dér er medtaget langt fra så mange steder og så uddybende. I beskrives ca. 1000 bakker og oldtidshøje med fokus på folketro.


Politiken

d. 13. juni 2015

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 13. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 4. juli 2015

af

af

Grymer Claus

d. 4. juli 2015