Bøger / faglitteratur

Kunsten at bestige Himmelbjerget : Danmarks hellige top


Beskrivelse


Om Himmelbjerget og den nærmeste omegn. Et portræt af den store sagnomspundne bakke mellem Ry og Silkeborg. En vandring opad på sporet af de mange historiske og mytologiske begivenheder, der har udspillet sig netop her.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Søren Møller

d. 28. maj 2020

En bog om Himmelbjerget, og den nærmeste omegn, for turister og lokalhistorisk interesserede, voksne læsere.

Forfatteren har før bevandret og beskrevet danske højdepunkter. Her fokuserer han på Himmelbjerget og beskiver stedets og omegnens geologi, natur og historie. Bl.a. om, hvordan bjerget blev et offentligt udflugtssted, tårnet blev bygget, og hvordan bjerget blev besøgt og beskrevet af kendte forfattere som Steen Steensen Blicher og H.C. Andersen. Motiver herfra er malet af bl.a. Vilhelm Kyhn og Godfred Christensen. Også stedets mindesten omtales. Forfatteren bringer mange fakta, samt sine egne vurderinger. Via begivenheder og mindesmærker trækkes der linjer til den større danmarkshistorie. Illustrationer i farver af gamle og nutidige fotos, tegninger, malerier og landkort. Litteraturliste og et sted-, navne- og emneregister.

Mange oplysninger i en let forståelig form, krydret med humor, der gør det til en finurlig og fornøjelig læsning. Overskuelig disponering og registeret gør det nemt også at bruge bogen som guide og til opslag. Fin layout og tryk.

Himmelbjerget er i kortere form beskrevet mange steder, fx i Trap Danmark. Bind 11, samt i herværende forfatters Danmarks bjerge. For at finde en hel monografi om bjerget skal man tilbage til Himmelbjerget og Silkeborgsøerne, der stadig er anvendelig. Den nye bog opdaterer og rummer endnu flere oplysninger og supplerende vinklerTrap Danmark. Bind 11 : Silkeborg, Favrskov, SkanderborgDanmarks bjergeHimmelbjerget og SilkeborgsøerneHimmelbjerget er i kortere form beskrevet mange steder, fx i Trap Danmark. Bind 11, samt i herværende forfatters . For at finde en hel monografi om bjerget skal man tilbage til Himmelbjerget og Silkeborgsøerne, der stadig er anvendelig. Den nye bog opdaterer og rummer endnu flere oplysninger og supplerende vinklerHimmelbjerget er i kortere form beskrevet mange steder, fx i Trap Danmark. Bind 11, samt i herværende forfatters Danmarks bjerge. For at finde en hel monografi om bjerget skal man tilbage til , der stadig er anvendelig. Den nye bog opdaterer og rummer endnu flere oplysninger og supplerende vinkler.



Informationer og udgaver