Bøger / faglitteratur / bibliografier

Danmarks børn i hellig krig


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Baseret på interview, adgang til centrale personer i det militante islamistiske miljø i Danmark, efterretningsaflytninger og korrespondance mellem Islamisk Stats danske krigere, kortlægger forfatteren de radikaliserede miljøer og fordyber sig i de danske syrienskrigeres historie.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 13. okt. 2015

I journalistisk reportagestil går forfatteren bag om de unge danskere, der tager til Syrien og går i hellig krig. For den almindeligt interesserede læser.

De fleste danskere undrer sig over og skræmmes af de unge, der tager det valg at tage til Syrien for at kæmpe under Islamisk Stats faner. Forfatteren, der er journalist på Politiken, forsøger her at gå bag om avishistorierne. Med udgangspunkt i konkrete unges opvækst og familieliv graver han et spadestik dybere og reflekterer over motiver og de omstændigheder, der driver dem. Det er bl.a de to unge tvillingepiger, der stikker af hjemmefra og gifter sig med radikale krigere, og Lukas, der lider af Aspergers syndrom, vokset op ved en enlig dansk mor, og ender med at dø i bomberegn ved Kobane. Ud over de 5 konkrete personer vi følger, er bogen samtidig en skildring af det ekstreme muslimske miljø i Danmark, baseret på grundig research og mange samtaler. Bogen krydsklipper i journalistisk og filmisk stil mellem de forskellige skæbner og historier.

Bogen er velskrevet og spændende og bidrager til et bredere billede af de unges valg, omend det naturligt nok ikke bringer læseren en egentlig forståelse. Forfatteren har skrevet om emnet i flere artikler i Politiken.

Der er kommet 2 skønlitterære bøger for unge og voksne om emnet: I kamp for KalifatetHellig kriger og Hellig krigerDer er kommet 2 skønlitterære bøger for unge og voksne om emnet: I kamp for Kalifatet og .


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 29. feb. 2016

af

af

Simon Papousek

d. 29. feb. 2016


Jyllands-posten

d. 20. okt. 2015

af

af

Lone Nørgaard

d. 20. okt. 2015


Berlingske tidende

d. 18. okt. 2015

af

af

Bent Blüdnikow

d. 18. okt. 2015


Information

d. 27. okt. 2015

af

af

Charlotte Aagaard

d. 27. okt. 2015


Weekendavisen

d. 16. okt. 2015

af

af

Helle Merete Brix

d. 16. okt. 2015


Religion

2016, nr. 2

af

af

Allan Poulsen

2016, nr. 2