Bøger / skønlitteratur / digte

Danmarks krans


Beskrivelse


Digte. I sonetform skildres det danske landskabs opståen og årstidernes skiften, samt naturens forandring i Danmarkshistorien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2010

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 19. maj 2010

Nye danske naturdigte, som kan anvendes bredt i folkebibliotekerne. Alle naturelskere bør også kende denne nye fortolkning af dansk natur. Anbefal endelig også bogen til en dristig og dygtig oplæser, for de lettilgængelige digte med enderim må være gode at læse højt.

Nutidig naturpoesi er ikke hverdagskost, og naturpoesi i sonetform er da slet ikke! Det er ikke desto mindre tilbuddet i Rune Engelbreth Larsens nye, spændende debutdigtsamling, der tillige er illustreret med hans smukke fotografier. At Rune Engelbreth Larsen kan fotografere, ved vi fra hans imponerende bog om dansk natur, Danmark er en kvinde : på genopdagelse i danske natur fra 2009, og som denne digtsamling bygger videre på. I en veloplagt og vittig epilog begrunder Engelbreth Larsen - i rim selvfølgelig - sit valg af sonetformen, som i slutstrofen afrundes med alle førstelinjerne fra de foregående. En fint udformet bog med en smuk forside og appellerende bagsidetekst.

Nogen må snart undersøge, om der er tale om en ny tendens: Brugen af sonetformen? For ganske nylig udkom Simon Grotrians Hørekrans, og sidste år blev dansk børnelitteratur beriget og revolutioneret med Cecilie Ekens vidunderlige Mørkebarnet. Måske skriver man bare i venlig dialog med mesteren, Inger Christensens, Sommerfugledalen?.

Det ikke-sværttilgængelige poetiske sprog og den spændende lyriske form gør Danmarks krans til en oplagt anskaffelse til bibliotekernes lyrikhylder.


Politiken

d. 29. maj 2010

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 29. maj 2010