Bøger / faglitteratur

Dansk arkitektur i 1960'erne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


1960'erne var en tid med optimisme, velstandsstigning, velfærd og en heftig byggeaktivitet over hele landet. Der blev bygget biblioteker, storcentre, hospitaler, svømmehaller, højhuse og boligblokke. Men også parcelhuset, typehuset, vandt frem og blev danskernes populære boform. 10-året var karakteriseret af forskellige arkitekturstrømninger og ismer som fx senmodernisme, strukturalisme og brutalisme.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2019

af

af

Helle Winther Olsen

d. 29. nov. 2019

Et storværk for arkitekter og arkitekturinteresserede som fortæller historien om vores nære fortid og de bygninger, der udgør en stor del af den arkitektur, som vi stadig færdes i.

1960'erne var en tid med optimisme, velstandsstigning, velfærd og en heftig byggeaktivitet over hele landet. Der blev bygget biblioteker, storcentre, hospitaler, svømmehaller, højhuse og boligblokke. Men også parcelhuset, typehuset, vandt frem og blev danskernes populære boform. 10-året var karakteriseret af forskellige arkitekturstrømninger og ismer som fx senmodernisme, strukturalisme og brutalisme. Men også nye byggemetoder og nye materialer gav sig udslag i såvel det anonyme som det monumentale byggeri. Bogen giver en oversigtlig gennemgang af de tematikker, der knytter sig til årtiets arkitektur og derunder de tilhørende bygningstyper med grundigt beskrevne eksempler. Afsluttes med registre og litteraturhenvisninger.

Et flot og overskueligt værk, som kommer seriøst og professionelt rundt om årtiets forudsætninger og dets ismer, byggematerialer, byggesystemer, lovgrundlag, byggerier m.m. Struktureret, så læsning er velegnet til punktnedslag for både den professionelle og den alment interesserede læser. Illustreret med fotos og plantegninger.

Uden tvivl det ultimative storværk som samler hele den periode, man ellers skal opsøge i tematiske værker som fx Moderne arkitektur - hva' er meningen?.


By og land

2020, nr. 127

af

af

Grethe Pontoppidan

2020, nr. 127


Arkitekten

Årg. 122, nr. 4 (2020)

af

af

Jesper Pagh (f. 1987-03-26)

Årg. 122, nr. 4 (2020)