Storslået værk, der fortæller om de danske ekspeditioner fra 1945 og frem til vor tid. En periode, hvor de videnskabelige ekspeditioner bl.a. blev udfordret af nye verdensbilleder, men overlevede på grund af nye teknikker og teknologier i felten. For alle historisk interesserede læsere.
"Dansk Ekspeditionshistorie" består af tre bind, der tilsammen fortæller historien om Danmarks kultur- og naturvidenskabelige ekspeditioner og ekspeditionsdeltagere fra 1600-tallet og frem til 2020. Værkerne undersøger de danske eller danskledede ekspeditioner i en større sammenhæng, hvor både videnskab, teknologi, natur, kultur, økonomi og geopolitik flettes sammen. 25 fagfolk beretter i de tre bind om både små og store, kendte og ukendte ekspeditioner. Bindene er kronologisk opbygget, men hvert bind og alle kapitler kan læses uafhængigt af hinanden. De kan dog også læses i en lang linje fra Christian den 4.s første udsendte og frem til nyere tid, hvor astronaut Andreas Mogensen rejste ud i rummet.
Aldeles pragtfuldt og gennemillustreret værk, der giver et sublimt overblik over dansk ekspeditionshistorie. Værkerne er udstyret med gennemarbejdede og solide noter, litteraturlister og person- og stedsregistre, der gør værkerne til en guldgrube af viden, som de særligt interesserede kan dykke ned i.
Der er udgivet en del titler om danske ekspeditioner, bl.a. Acthon Friis' Danmark-ekspeditionen til Grønlands nordøstkyst 1906-1908Danmark ekspeditionen til Grønlands nordøstkyst 1906-1908.