Bøger / faglitteratur

Dansk klimapolitik : globalt udsyn?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 19. nov. 2009

Klimaet har høj prioritet i samfundsdebatten. Indlæggene om hvordan vi på forskellige områder kan arbejde hen mod en fremadrettet klimapolitik, kan læses uden særlige forudsætninger og vil bl.a. kunne bruges af opgaveskriverne fra gymnasieniveau og opefter.

Antologiens 11 bidrag har som fælles tema hvordan vi på konkrete områder kan tackle klimaudfordringen. Blandt bidragyderne er politikere, forskere, folk fra energisektoren og fra miljøorganisationerne. Således giver formanden for Folketingets miljøudvalg Steen Gade sit bud på et globalt kvotesystem, repræsentanter fra DONG Energy ser på fremtidens teknologier og el-selskabernes rolle i omlægningen til et CO2-neutralt samfund, en trafikforsker fra Roskilde Universitet fortæller om den vanskelige udfordring, det er at skære ned på transportens CO2-udledning, og et par kommunale repræsentanter videregiver erfaringer med fremsynede miljøprojekter.

Klimapolitik : dansk, europæisk, globalt, 2009 har en mere teoretisk diskussion af klimaet som et nyt politikområde. Rune Valentin Gregersen Miljøpolitik, 2009 er rettet mod undervisningen i gymnasiets samfundsfag.

En antologi der fra forskellige indfaldsvinkler diskuterer, hvordan vi i Danmark tackler klimaudfordringen og skaber en fremsynet klimapolitik.


Politiken

d. 5. dec. 2009

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 5. dec. 2009Informationer og udgaver