Bøger / faglitteratur / billedværker

Danske privatbaner 1950-1969 : set gennem danske jernbanefotografers kameraer


Beskrivelse


Beskriver, gennem tekst og fotos, de fleste danske privatbaners normalsporede materiel og miljøer i årene 1950-1969.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2013

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 5. feb. 2013

Til historisk interesserede jernbaneentusiaster.

Et dejlig fortrinsvis s/h fotografisk værk med fine motiver af miljøer, materiel og stemninger fra næsten alle periodens danske privatbaner med et karakteristisk udvalg af tidens mangeartede materiel i form af vogne, damp- og diesellokomotiver, motorvogne, skinnebusser, gods- og personvogne samt lokalstationer og strækninger med tog. Ved hver privatbane er opført grundlæggende årstal og fx sporlængde. Illustrationerne er fine klassiske velkomponerede fotos, hvor materiellet gør sig godt i god lokalhistorisk atmosfære og samtidsomgivelser. Alt sammen i fint samspil med kvalificerede ledsagetekster af forfatteren, som har en del jernbanebøger bag sig. Her er mange tekniske detaljer og kommentarer til både materiel og bygninger, som givetvis vil blive værdsat af den primære målgruppe. Et yderligere plus er, at forfatteren i sin tilrettelæggelse af billed- og tekstmateriale foruden sin karakteristik af den enkelte privatbane også formår at give et solidt sammenhængende periodehistorisk overblik over materiellet på skinnerne.

2. bind af en fotoserie om danske jernbaner med 1. bind om DSB i samme periode. Intet tilsvarende værk om danske privatbaner men en del mere omfattende jernbanehistoriske bøger om enkelte privatbaner.

Et indbydende, fint kommenteret, atmosfæremættet fotografisk værk med et væld af karakteristiske motiver og materiel fra danske privatbaner i perioden 1950-69, hvor disse gik på hæld, og nedlægningerne tog fart.Informationer og udgaver