Bøger / faglitteratur

Danskerne og den olympiske magt


Beskrivelse


Om De olympiske Lege som organisation og bevægelse fra grundlæggelsen op til i dag. Her fortælles om magtkampe, terror, korruption, kommercialisering og danske succesoplevelser i kulisserne til den store sportsbegivenhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. sep. 2008

Debatbog om OL og IOC. For sportsinteresserede og oplagt fx til en gymnasieopgave.

2 journalister fra Politiken skriver her en bog om bevægelsen bag OL, IOC (Den International Olympiske Komité) med den danske deltagelse i komiteen som rød tråd. En fortsat dansk deltagelse fra komiteens start 1899, aktualiseret af Kronprins Frederiks formodede udnævnelse. Bogens kapitler er tidligere bragt som artikler i Politiken under det netop overståede OL 2008. Bogen redegør kronologisk for den danske deltagelse i IOC. Her kan man lære, hvis man ikke allerede ved det, at en dansk prins før har siddet i IOC. Det var Prins Axel, der bl.a. sad der under legene i Berlin 1936, hvor der også var massive protester mod dansk deltagelse. Her udtalte Christmas Møller bl.a.: "Jeg har ingen Sympati for Deltagelse i Olympiske Lege i Berlin." Det er da interessant at drage tankevækkende paralleller fx til legene i Kina. Et andet kapitel fortæller om legene i Moskva 1980, hvor der var boykot fra mange andre lande, mens Danmark deltager, dog uden indmarch med Dannebrog. Bogen har nyttig faktaoversigt bl.a. med lister over de danskere, der sidder og har siddet i IOC.

Som debatbog et velskrevet indlæg i en aktuel debat. Andre bøger om OL og IOC er stadig klassikeren Ringenes herrer fra 1996 af Jennings, Det olympiske drama af Søren Fischer eller Ringene samles af Jørn Hansen.

Interessant og gennemarbejdet indlæg i en aktuel vigtig debat.Informationer og udgaver