Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De 5 og de hemmelige fly
De 5 på vinterferie
De 5 på gården


Beskrivelse


Krimi. Hver gang de tre søskende, Julian, Dick og Anne samt deres kusine, drengepigen Georg og hunden Tim skal holde ferie bliver de indblandet i mystiske og til tider lidt uhyggelige begivenheder. Her skal de opklare tre forskellige sager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 26. mar. 2015

Her en en ny udgave af den spændende og klassiske børnedetektivserie, "De 5" for 9-12-årige piger og drenge. De tre søskende, Julian, Dick og Anne samt deres kusine, Georg og hunden Tim kommer atter ud for spændende eventyr, hvor de skal opklare gåder og mysterier.

Enid Blyton har skrevet mange underholdende bøger for børn gennem mange år. Enid Blyton har udgivet mere end 600 børnebøger, og især bøgerne om "De 5" var utroligt populære og er blevet oversat til næsten hundrede sprog. De første bøger er skrevet i slutningen af 1950'erne, og derfor har man nu givet dem en ny og moderne oversættelse. Det er sjovt at tænke på, at ens forældre og måske bedsteforældre også har læst bøgerne. I de tre historier er de unge venner på ferie og bliver pludselig inddraget i nogle mystiske og spændende hændelser. Her drejer det sig om to forsvundne fly, en tom skihytte, der alligevel har en mystisk beboer og nogle mystiske, underjordiske gange, der ligger under en gammel ruin.

Selvom bøgerne er skrevet for længe siden fungerer de fint i deres nye oversættelser og moderne sprog. Historierne er stadig rimeligt spændende og underholdende og vil tiltale både piger og drenge. Den nye forside er tegnet i en mere moderne og farvestrålende streg.

En anden og mere moderne krimiserie for børn er "Clue" af Jørn Lier Horst. Den er ikke så "uskyldig" som "De 5", men har tre børn og en hund som hovedpersoner.