Bøger / faglitteratur

De danske legionærer : ære og troskab i Fremmedlegionen


Beskrivelse


Fremmedlegionens historie med særligt fokus på dens danske deltageres barske oplevelser under træning og i aktiv tjeneste. Omdrejningspunktet er Anders Jøker Nissen og Peter H. Andersen, der begge har tjent i Fremmedlegionens faldskærmsregiment på Korsika.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 28. okt. 2013

Fremmedlegionen er omgærdet af både mystik og spænding, og bogen appellerer til alle med interesse for soldatererindringer og fremmedlegionens historie og virksomhed.

Fremmedlegionen blev oprettet i 1831, og en række danskere har igennem årene gjort tjeneste ved legionen. Journalist Hanne M. Henriksen beretter med afsæt i 2 danske legionærer, som begge tjente i Fremmedlegionens faldskærmsregiment på Korsika, om livet som legionær fra man starter som rekrut, den hårde træning og det barske liv og nogle af legionens indsatser forskellige steder i verden. Udover lidt friskfyragtigt at skildre de 2 danskeres oplevelser rummer bogen også en række facts om legionen og i indstik korte fortællinger om andre danskeres oplevelser.

Der findes en del litteratur tilsvarende denne om Fremmedlegionen og danskeres oplevelser her. Nævnes kan bl.a. Legionæren : dansker i Fremmedlegionen gennem 15 år, 2008 og En legionærs bekendelser, 2008.

I et jævnt og ligefremt sprog fortælles om Fremmedlegionens historie og 2 danskeres barske oplevelser under træning og i aktiv tjeneste.


Weekendavisen

d. 6. dec. 2013

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 6. dec. 2013