Bøger / skønlitteratur / roman

De døde dukkers sommer


Beskrivelse


Krimi. Héctor Salgado er politikommisær i Barcelona og p.t. sat til skrivebordsarbejde, da han har banket en forbryder i forrige sag. Han bliver sat til at kigge på et mistænkeligt dødsfald i en fin familie, og mange uventede ting bliver oprullet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2012

af

af

Beth Høst

d. 4. juni 2012

Her er en god nyhed til dem, der sætter krimier til livs i bunkevis, men har fået lidt for mange i skandinavisk sovs. Det skal så lige bemærkes, at her er fremmedartede navne, der kan være svære at huske og derfor en hindring for nogle læsere.

Forfatteren er debutant, if. forlaget rutineret skønlitterær oversætter fra engelsk til spansk, bogen her blev hurtigt bestseller foruden solgt til mange lande. Det er en krimi med en nogenlunde traditionel struktur og genkendelige typer i persongalleriet. Vi har den snart midaldrende politikommisær, Héctor Salgado, med problemer både i privat- og arbejdslivet, konen er flyttet sammen med en kvindelig kæreste, og han er lagt på is på arbejdet, efter at have banket en forbryder i en sag om kvindehandel med undertoner af psykisk terror. Héctor bliver dog ikke suspenderet men sendt til psykolog og ellers sat til at kigge på en sag om et mistænkeligt dødsfald i en af de pæne familier. Den unge søn er faldet ud af vinduet, var det en ulykke eller selvmord? Der er mange skeletter i overklassens skabe, når Héctor får rodet lidt i dem. Historien er usædvanlig velfortalt med troværdige detaljer, stemningsmættede billeder fra Barcelonas sommerhede gader, et drive, der pirrer nysgerrigheden, og fremfor alt velfungerende og levende personer på rollelisten.

Her er det naturligt at nævne Lorenzo Silva med hans makkerpar Bevilacqua og Chamorro.

Héctor er et spændende nyt bekendtskab, som vi må høre mere om, da vi efterlades med en rigtig cliff hanger.


litteratursiden.dk

d. 11. juni 2012

af

af

Beth Høst

d. 11. juni 2012

Hovedfiguren er spansk-argentinske Héctor Salgado, politikommisær og med rigeligt med både arbejdsmæssige og private problemer. Historien emmer af spænding i Barcelonas sommerhede gader.Man har nok mø...


Jyllands-posten

d. 19. juni 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. juni 2012