Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De første tegn


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Landet Krynn trues af krig, ødelæggelse og drageinvasion. Otte venner - bl.a. en kriger, en kendar og en troldmand - drager ud på en farefuld færd for at finde den legendariske dragelanse, som kan redde landet fra undergang. Baseret på rollespillene i Dungeons & Dragons.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

I Krynn hersker splittelse og ødelæggelse, og draconianerne truer nu med invasion. 8 personer, der bl.a. omfatter en halvelv, en dværg, en troldmand og en høvdingedatter med healerkræfter,føres på forskellig vis sammen i jagten på den sagnomspundne dragelanse, der skal redde Krynn fra dragerne. Dette foregår under overdådig anvendelse af magi og snarrådighed, i yderst fantasifuldeomgivelser og blandt alle slags ejendommelige væsener. Serien, der alt i alt vil omfatte 6 bd., er skabt ud fra rollespillet »Advanced Dungeons & Dragons«, og teksten minder med sin mange malendeadjektiver om teksterne i serien Sværd og trolddom. Det Tolkien-inspirerede univers er underholdende beskrevet, men man skal et godt stykke ind i 1. bd., før man kan holde sammen på handling ogbaggrund. De s/h tegninger virker lidt anonyme, men de yderst kulørte omslag signalerer klart fantasi. Teksten er kortfattet og dialogfyldt, men ofte så mættet med navne og facts, at den kræver engod/interesseret læser.Intet litterært mesterværk, men solid underholdning for os eskapister og fantasi-fans og glimrende inspiration for D&D spillere. Til ungdoms- og voksenbiblioteket, fra 13-14år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Bøgerne er de 2 første bind i serien Dragonlance Krøniker. Handlingen udspilles i et eventyrunivers befolket af fantastiske væsener, bl.a. drager, dværge, kendarer, troldmænd, elvere ogmennesker. Temaet er det arketypiske: Det godes kamp mod det onde, og det lykkes - for en tid - at stække ondskabens og mørkets kræfter, takket være en blandet flok af helte. Inden det kommer såvidt, må de selvfølgelig - som i andre eventyr - så gruelig meget ondt igennem. Historien er lang, sproget svært og eventyruniverset bærer tydeligt præg af engelsk tradition og kan virke fremmedfor danske skolebørn, der tit læser bøgerne igennem kan få svært ved at holde styr på det hele. Handlingen er blevet til på baggrund af rollespillet Dungeon & Dragons og bærer tydeligt præg afdisse spils skelet og grundidé. Bøgerne er illustreret med s/h tegninger for hvert afsnit, mens de to farvelagte omslag viser dramatiske situationer. Til støtte for handlingen findes personlisteover vore 8 helte samt kort overeventyrriget. Bøgerne kan - udover underholdningslæsning - bruges til inspiration for elever, der er grebet af rollespilfeberen. Dragonlance Krøniker kræver gode ogmodne læsere fra 8. klasse og opefter.


Flensborg avis

d. 29. mar. 1988

af

af

Es

d. 29. mar. 1988


Det fri Aktuelt

d. 23. mar. 1988

af

af

Steffen Larsen

d. 23. mar. 1988