Bøger / skønlitteratur / roman

De glemte minders kort


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I 1925 drager kunsteksperten Irene Blum ud på en farefuld skattejagt i Cambodias jungle. Hun leder efter ti skriftruller, indeholdende optegnelser om khmerernes historie. Hendes ledsagere har forskellige grunde til at deltage i ekspeditionen, og selv få fingre i skatten.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2013

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 12. juni 2013

Henvender sig primært til kvindelige læsere af historiske spændingsromaner. Forsiden formidler bogen fint.

Forfatteren er amerikansk og debuterer med denne roman, der blev indstillet til Edgar Awards Best First Novel. Da den ambitiøse kunstekspert Irene Blum i 1925 bliver vraget til stillingen som direktør for det museum, hvor hun har arbejdet i 10 år, kaster hun sig ud i en jagt på ti hemmelige skriftruller indeholdende khmerernes historie for at bevise sit værd. Skattejagten fører hende til Shanghai, Saigon og langt ind i Cambodias jungle. Hendes ledsagere, den revolutionære Simone, den tiltrækkende Marc og Simones barndomskæreste Louis har alle deres egne grunde til at deltage i jagten på skriftrullerne, men den farefulde færd ændrer både de enkelte personer og deres indbyrdes forhold. Desuden kastes der også lys over Irenes fortid og hendes families historie. Sproget er letlæst, indimellem lidt højstemt med malende beskrivelser.

Af andre farverige historiske romaner for den samme målgruppe kan nævnes Linda Holemans Smaragdfuglen samt den mere nutidige Julie af Anne Fortier. Retter sig også mod fans af Indiana Jones samt kvindelige læsere af Da Vinci mysteriet, der dog er mere kompleks end denne roman.

Placerer sig midt i feltet af lette historiske spændingsbøger rettet mod et kvindeligt publikum.


Weekendavisen

d. 30. aug. 2013

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 30. aug. 2013