Romanen Forbandede yngel er skrevet af den prisvindende danske forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky. Den er vinder af Politikens romankonkurrence 2013.
Riebnitzsky skriver et sansemættet, rigt billedsprog og leverer en gribende historie om en arret landmandsfamilie med en tyrannisk, voldelig far, en manipulerende, deprimeret mor og 4 stærke søskende. Historien er intens og vedkommende og lidt af en page-turner. Hovedpersonen, Lisa er den næstældste i søskendeflokken. Hun er udsendt soldat i Afghanistan, men kommer hjem på orlov, da hendes lillesøster Marie, familiens yngste, bliver indlagt efter et selvmordsforsøg. Søskendeflokken tæller udover Lisa og den skrøbelige Marie, soldaten Ivan og den lidt enfoldige Peter. De 4 søskende er tætte og står sammen mod især faren, hvor det er muligt. Romanen udspiller sig på flere planer. Selve rammen er Lisa, der fortæller om sin familie, til den mand hun elsker på vej hjem i flyet fra Afghanistan. Barndommens erindringer og milepæle i voksenlivet foldes ud. Det er en meget vedkommende og medrivende roman, der appellerer bredt og som der højst sandsynligt vil komme stor efterspørgsel på.
Lars Husum skrev med Jeg er en hær også en roman om udsendte soldater og deres baggrunde og skæbner. Romaner om misbrugte børn finder man også i fx Erling Jepsens bøger.
En intens roman med et barskt emne. Meget smukt og sansemættet fortalt. Vil få mange læsere og bør anskaffes bredt.