Bøger / skønlitteratur / roman

Forbandede yngel


Beskrivelse


På baggrund af søsterens selvmordsforsøg fortæller soldaten Lisa om sin barndom. Lisa voksede op på en gård hos sine destruktive forældre, en voldelig far og en maniodepressiv mor, og tre søskende.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2013

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 16. aug. 2013

Romanen Forbandede yngel er skrevet af den prisvindende danske forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky. Den er vinder af Politikens romankonkurrence 2013.

Riebnitzsky skriver et sansemættet, rigt billedsprog og leverer en gribende historie om en arret landmandsfamilie med en tyrannisk, voldelig far, en manipulerende, deprimeret mor og 4 stærke søskende. Historien er intens og vedkommende og lidt af en page-turner. Hovedpersonen, Lisa er den næstældste i søskendeflokken. Hun er udsendt soldat i Afghanistan, men kommer hjem på orlov, da hendes lillesøster Marie, familiens yngste, bliver indlagt efter et selvmordsforsøg. Søskendeflokken tæller udover Lisa og den skrøbelige Marie, soldaten Ivan og den lidt enfoldige Peter. De 4 søskende er tætte og står sammen mod især faren, hvor det er muligt. Romanen udspiller sig på flere planer. Selve rammen er Lisa, der fortæller om sin familie, til den mand hun elsker på vej hjem i flyet fra Afghanistan. Barndommens erindringer og milepæle i voksenlivet foldes ud. Det er en meget vedkommende og medrivende roman, der appellerer bredt og som der højst sandsynligt vil komme stor efterspørgsel på.

Lars Husum skrev med Jeg er en hær også en roman om udsendte soldater og deres baggrunde og skæbner. Romaner om misbrugte børn finder man også i fx Erling Jepsens bøger.

En intens roman med et barskt emne. Meget smukt og sansemættet fortalt. Vil få mange læsere og bør anskaffes bredt.


litteratursiden.dk

d. 16. sep. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. sep. 2013

Vinder af de Gyldne Laurbær. Gribende og barsk læsning om en familie, hvor man gjorde ikke bare ét barn fortræd men alle fire søskende. Riebnitzsky kan skrive, og hun har noget på hjerte. Puttepige, d...


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2013

af

af

Stina Holdt

d. 22. okt. 2013

Denne roman er på alle områder grænseoverskridende, tankevækkende - spækket med kærlighed og svigt.Den er utrolig velskrevet, de indre følelser er så spillevende, at det nærmest gør ondt mens jeg følg...


Jyllands-posten

d. 5. sep. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. sep. 2013


Berlingske tidende

d. 14. sep. 2013

af

af

Eva Pohl

d. 14. sep. 2013


Kristeligt dagblad

d. 5. sep. 2013

af

af

Liselotte Wiemer

d. 5. sep. 2013


Information

d. 13. sep. 2013

af

af

Linea Maja Ernst

d. 13. sep. 2013