Bøger / skønlitteratur / roman

De kendte


Beskrivelse


Som formand for en skønlitterær forening må Peter begå sig i et litterært miljø fuld af magtkampe og intriger. Samtidig kaster en hård barndom lange skygger ind i voksenlivet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 17. jan. 2019

Roman om magtkampe i de litterære kredse og hvordan en voldsom barndom kaster skygger ind i voksenlivet. Appellerer til læsere af romaner om de litterære miljøer eller spirituelle romaner.

Vidtforgrenet roman om Peter, der som formand for en skønlitterær forening hvirvles ind magtkampe og intriger, da han skal forhandle biblioteksafgiften på plads og nogle provokerende tegninger sætter ytringsfriheden under pres. En dramatisk og hård barndom kaster skygger ind i Peters voksenliv. Peter opdager, at han har clairvoyante evner og uddanner sig til rolfer. Romanen fokuserer på Peters personlige udvikling og det litterære miljø med forskellige politiske agendaer. Andre temaer er clairvoyance og det spirituelle. Der er flere sammenfald mellem Peter Legård Nielsen og hans hovedperson. PLNs seneste roman: De fremmede.

Sproget er fint og forfatteren kender sine miljøer. Desværre føles det som to forskellige historier uden naturlig sammenhæng: hovedpersonens (spirituelle) udvikling på den ene side og magtkampene i det litterære miljø på den anden. Det er interessante temaer, men en forvirrende komposition og manglende fremdrift forstyrrer helhedsindtrykket. En lidt omstændelig roman, som kræver en vedholdende læser.

Der er flere romaner om det spirituelle, dog i andre miljøer, fx Evig natJeg taler til jer. Jeg taler til jer er en satirisk roman om intriger i forfattermiljøet. Se også PLNs "De fremmede"Der er flere romaner om det spirituelle, dog i andre miljøer, fx Evig nat. er en satirisk roman om intriger i forfattermiljøet. Se også PLNs "De fremmede".


Kristeligt dagblad

d. 4. mar. 2019

af

af

Claus Grymer

d. 4. mar. 2019


Weekendavisen

d. 8. feb. 2019

af

af

Klaus Rothstein

d. 8. feb. 2019


Information

d. 1. feb. 2019

af

af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 1. feb. 2019