Bøger / faglitteratur til børn

De olympiske lege i det gamle Grækenland


Beskrivelse


I tekst og billeder fortælles om en typisk dag under de olympiske lege i antikken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2012

af

af

Martin W Hansen

d. 25. juni 2012

Bogen her henvender sig til en, aldersmæssig, meget bred målgruppe, men kan selvlæses fra ca. 10 år og opefter. Bogen skal formidles som en kortfattet introduktion og beskrivelse af nogle typiske olympisk lege i antikken.

Forfatteren har førhen primært behandlet tegneserie-mediet i sine bøger, og er faktisk ude i næsten det samme ærinde i denne titel. Ud fra en række illustrationer som oprindeligt var blevet benyttet som en fakta-tegneserie i de danske dagblade i 1960'erne, skaber forfatteren en kort, historisk gennemgang af de olympiske leges opståen og betydning for samtiden, samt en beskrivelse af et typisk forløb af disse lege i antikken. Illustrationer er fremstillet af Helge Hansen, som døde i begyndelsen af 1990'erne, og som vore voksne lånere vil kunne huske fra forsiderne af Jan-bøgerne og hans tegneserie om "Styrmand Rask" (1942-58). Bogen selv er i et relativt lille format, velskrevet og rimeligt dækkende for emnet, men det er klart de fine illustrationer som tager opmærksomheden.

For de yngre brugere vil den kortfattede tekst være brugbar som en kortfattet introduktion til emnet, men de ville sandsynligvis snarere række efter de mere farvestrålende titler på hylden, såsom Bent Faurbys Olympiske lege, 2012, eller Erik Christian Larsens Alt om OL, 2012. De mere modne brugere vil snarere falde for denne titel pga. illustrationerne.

En udmærket bog som kortfattet introducerer sit emne, og som vil tiltale den modne læser via sine klassiske illustrationer.Informationer og udgaver