Bøger / faglitteratur

De politiske håndværkere : om magt, indflydelse og resultater på Christiansborg


Beskrivelse


Ni nuværende og tidligere medlemmer af Folketinget fortæller om deres arbejde i det politiske maskinrum bag Christiansborgs mure.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. nov. 2017

Politisk antologi, hvor garvede politikere som fx Henrik Dam Kristensen, Steen Gade, Pia Kjærsgaard og Marianne Jelved fortæller om det politiske håndværk på Christiansborg, hvor der kæmpes om magten, indflydelsen og resultaterne. For alle politisk interesserede.

"Laver politikere aldrig andet end at skændes?" Sådan lyder et indledende spørgsmål fra redaktørerne, Benny Engelbrech og Flemming Sørensen. Og bogen besvarer spørgsmålet ved at lade 9 nuværende og tidligere folketingspolitikere fortælle om deres erfaringer med det nødvendige politiske håndværk. Her fortæller fx Pia Kjærgsgaard under overskriften "Demokratiets højborg", Steen Gade fortæller om "Det lange seje træk", Mette Bock er "Minister uden spind" og Marianne Jelved fortæller om sin rolle som "Damen med håndtasken". Om Jelved er ordene bl.a.: "Der står stor respekt om Marianne Jelved både som menneske og politiker. En af hemmelighederne bag hendes politiske meriter er, at hun gennem årene har opbygget et kolossalt netværk - og at der er en sammenhæng mellem det, hun siger, og det hun gør." Udover ovennævnte fortæller René Christensen, Mike Legarth, Søren Gade, Henning Hyllested og Karen Klint. De to redaktører er brødre. Benny Engebrecht(S) er folketingsmedlem og Flemming Sørensen er journalist.

Interessant politisk antologi om det politiske håndværk på godt og ondt.

Om det landspolitiske håndværk fx også Politik i praksis.