Bøger / faglitteratur

De sidste sande amatører : kommunalpolitikerne og deres rolle i det lokale demokrati


Beskrivelse


Indblik i kommunalpolitikerens rolle og vilkår, og hvilke udfordringer og dilemmaer der møder kommunalpolitikeren, som i sit udgangspunkt er amatør og som samtidig skal tilføre lokalpolitikken forskellige holdninger og interesser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 11. sep. 2015

En bred indføring i kommunalpolitikerens rolle. Henvender sig til alle kommunalpolitikere og andre med interesse for lokalpolitik og demokrati.

I 6 kapitler behandles en lang række aspekter af kommunalpolitikerens rolle i det lokale demokrati. Bogen diskuterer hvilke udfordringer og dilemmaer der møder kommunalpolitikeren, som i sit udgangspunkt er amatør og samtidig skal tilføre lokalpolitikken forskellige holdninger og interesser. Det udfoldes i kapitler om hvem og hvordan det politiske lederskab udøves, hvordan samarbejdet er med embedsværket, og hvad der er god og dårlig opførsel i kommunalpolitik. Afslutningsvis opstilles fem leveregler for amatørpolitikeren. Forfatterne har begge tidligere beskæftiget sig med lokalt demokrati og ledelse.

Med aktuelle eksempler og referencer til organisations- og ledelsesteoretikere giver bogen et velfunderet og velskrevet indblik i lokalpolitikerens rolle og vilkår. Bogen lægger op til både debat og refleksion om det kommunale demokrati og kan medvirke til at skabe større forståelse og indblik både hos politiker og borger.

Kommunernes og kommunalpolitikeres rolle er mangfoldig undersøgt fx i Fra sogn til velfærdsproducentI demokratiets tjeneste og I demokratiets tjeneste. Denne bog er dog ene om aktuelt at undersøge og debattere den lokale amatørpolitikers rolle i det kommunale demokratiKommunernes og kommunalpolitikeres rolle er mangfoldig undersøgt fx i Fra sogn til velfærdsproducent og . Denne bog er dog ene om aktuelt at undersøge og debattere den lokale amatørpolitikers rolle i det kommunale demokrati.


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 25 (2015)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 46, nr. 25 (2015)