Bøger / skønlitteratur / roman

De stjålne liv


Beskrivelse


Nordkoreanske Pak Jun Do flygter fra en fangelejr og opsøger den smukke skuespillerinde, Sun Moon, som han vil ofre alt for at redde fra Kim Jong-Il.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2012

af

af

Per Månson

d. 7. sep. 2012

For læsere af gode fortællinger og/eller med interesse i Nordkorea.

Johnson underviser i Creative Writing på Stanford University, og har rejst i Nordkorea for at researche til denne roman. Pak Jun Do vokser moderløs op hos sin far, der er leder af et børnehjem. Skæbnen fører ham til både hæder og fornedrelse, men det lykkes for ham at flygte fra en fangelejr og opsøge sit store idol, skuespillerinden Sun Moon. Her kommer han tæt på "Den kære leder" Kim Jong-Il og beslutter sig for at ofre alt for Sun Moon. Det lyder kulørt, men er det ikke. Det er en storslået historie om kærlighed, venskab og opofrelse på baggrund af et hungersramt land gennemsyret af diktatur. Historien fortælles dels gennem Pak Jun Do, dels af en af hans afhøringsofficerer og endelig i udpluk fra den nordkoreanske propagandaradios sæbeopera med fordrejning af hele historien.

Asger Røjle Christensens fagbog Bortført i København, 2011, handler om de bortførelser, der også er et af denne bogs temaer. Den nyligt udkomne og meget efterspurgte Baline Harden: Flugten fra Camp 14 om fangelejre i Nordkorea kan måske øge interessen for De stjålne liv.

En velskrevet roman om et land, der ikke fylder meget i den vestlige litteratur.


litteratursiden.dk

d. 16. apr. 2013

af

af

Michael Krarup

d. 16. apr. 2013

I grotesk grad er man i Nordkorea ikke et selvstændigt individ. Nej, man er den til enhver til gældende historie om sig selv, og skifter den, skifter man med! Og historien defineres af staten! Det er...


Jyllands-posten

d. 6. okt. 2012

af

af

Simon Staffeldt Schou

d. 6. okt. 2012


Weekendavisen

d. 9. nov. 2012

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 9. nov. 2012