Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De tre Bukke Bruse og troldekysset


Beskrivelse


De tre geder, Buk, Brus og Brusa, er søskende. Brusa tror, at trolden under broen er en forhekset prins. Men er han virkelig det og kan et kys virkelig ophæve forhekselsen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2012

af

af

Pia Petersen

d. 9. mar. 2012

4 letlæste bøger til børn fra ca. 7 år. Hverken lix eller lettal er angivet.

Forfatterne har tidligere udgivet Hvalhjælp søges og illustrator er bl.a. kendt for myldrebøgerne om Børnebanden. Disse 4 bøger bygger på den gamle historie om de tre Bukke Bruse. De tre Bukke Bruse og trolden under broen er den kendte historie med de tre geder og trolden under broen. I De tre Trolde Rolle og helt omvendt har trolde og geder byttet roller, så det er tre trolde, der prøver at komme forbi den store stygge Bukke Bruse på marken. De tre Bukke Bruse og troldekysset handler om de tre søskende; Buk, Brus og Brusa, hvor Brusa tror at trolden er forhekset og hvis hun kysser ham, forvandler han sig til en smuk prins. Resultatet er at hendes brødre får et godt grin, da trolden ikke forandres. I De tre Bukka Bruse og troldehistorien møder vi de tre søstre lille, mellemste og store Bukka Bruse, der er døtre af store Bukke Bruse fra den første historie. Faren praler altid med hvordan han stangede trolden, så døtrene bliver helt trætte af det. De spiller ham et puds og finder ud af hvor modig han reelt er. Sproget er flydende og fyldt med humor. Historierne understøttes fint af illustrationerne.

En anden sjov bog med de tre Bukke Bruse er billedbogen De tre Bukke Bruse i badeland.

Fire sjove fortællinger om den åbentbart store familien Bruse. Tilsammen skaber de et fint hele. Kan bruges både i folke- og skolebibliotek.