Bøger / skønlitteratur / roman

De uskyldige


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Skjult under jorden lever Addison Goodheart i ensomhed. Synet af ham bringer det onde frem i folk, der straks vil slå ham ihjel. Da han en dag støder på Gwyneth, møder han en sjæleven. Kan de sammen besejre ondskaben?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 29. apr. 2014

Spirituel/apokalyptisk spændingsroman tilsat lidt overnaturlige elementer. Koontz har mange trofaste fans, og nogle af dem vil formentligt blive skuffede, da De uskyldige er en del anderledes end hvad man normalt forventer fra forfatteren. Bogen er yderst velskrevet, og med de nedtonede horror referencer in mente samt et fængende omslag, giver det en bred appel.

Dybt under jorden lever Addison Goodheart, skjult for andre mennesker der vil slå ham ihjel. Synet af ham bringer nemlig det onde frem i folk, og Addison kommer derfor kun frem om natten og altid med ansigtet skjult. Da han en dag støder på den unge pige Gwyneth, møder han en sjæleven, der ligesom han må sløre sin identitet. Overalt lurer ondskaben, og en dødbringende epidemi er på vej, men måske er de to bestemt til at overleve? Koontz har begået en spændende og rørende historie om to outsidere, og kan vel bedst beskrives som en blanding af "Skønheden og Udyret" (tv-versionen fra sidst i firserne), og en newage-agtig tolkning af de bibelske fortællinger om syndefaldet og Noahs ark. Det er blændende flot skrevet og godt oversat, dog med en del løse ender som man godt kunne ønske sig uddybet.

Minder lidt om serien om Odd Thomas (særligt bind 1), men adskiller sig generelt en del fra det Koontz tidligere har skrevet. Koontz sammenlignes ofte med King, og kvalitetsmæssigt er han også denne gang fuldt på højde.

Fremragende og nærmest poetisk gyser, men de mange spirituelle/religiøse referencer vil nok dele vandene.


Weekendavisen

d. 29. aug. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 29. aug. 2014