Bøger / faglitteratur til børn

Delt : en bog til unge om digitale sexkrænkelser


Beskrivelse


Samling af interviews med unge, som er blevet udsat for digitale sexkrænkelser, og unge, som har været med til at dele billeder og film af krænkende karakter uden de involveredes tilladelser. Suppleret med udtalelser af forskellige eksperter fx psykologer, antropologer og rådgivere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2019

af

af

Karsten Boll

d. 24. sep. 2019

Kan det virkelig passe, at unge er ligeglade med andres følelser? Eller er unges delingskultur blot et udtryk for, at nettet åbner for nye muligheder, der kan være svære at administrere. En bog om digitale sexkrænkelser. For 13-16-årige.

En samling af interviews med unge, som er blevet udsat for digitale sexkrænkelser, og unge, som har været med til at dele billeder og film af krænkende karakter uden de involveredes tilladelser. Derudover er der udtalelser af forskellige eksperter, i form af psykologer, antropologer og rådgivere, som giver deres bud på, hvor man kan søge hjælp og hvordan man bør reagere, hvis man bliver udsat for digitale krænkelser. Bagest er der afsnit med lovgivning og ordforklaringer. Undervejs er brødteksten understøttet af små udsagn om emnet af udsatte personer.

Bogen er oplagt læsning for alle i aldersgruppen, idet den beskriver det store problem med den skam, som den krænkede føler og samtidig beskæftiger sig med den lethed, hvorved man, forsætligt eller uforsætligt, krænker andre ved at dele eller opbevare modtagne digitale sexkrænkelser.

Der er ikke andre relevante titler for aldersgruppen om emnet.


Kvinden & samfundet

Årg. 135, nr. 1698 (2019)

af

af

Anne-Sophie Sørup Nielsen

Årg. 135, nr. 1698 (2019)