Bøger / faglitteratur / bibliografier

Demokrati i Mellemøsten : den nye verdensorden, politiske reformer og det arabiske forår


Beskrivelse


Demokrati i Mellemøsten fortæller historien om forandringsprocessen og diskuterer teser om demokratisering i Mellemøsten. Regionen står over for mange udfordringer og opgør, men tiåret efter 9/11 blev en opbrudsfase, hvor der blev sagt farvel til koldkrigstidens arv og styreformer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 31. okt. 2012

Målgruppen er akademisk rutinerede læsere, der interesserer sig globalt politisk for samfundsudviklingen i Mellemøsten. Til opgavebrug kræves mindst godt gymnasieniveau, og bogen er mest velegnet til videregående studier.

Bogen er bind 3 i den akademiske serie Studier i global politik og sikkerhed, hvor de 2 første bind er Den globale udfordring : FN mellem relevans, legitimitet og handlekraft af Carsten Staur og IP i praksis : et værktøj til studiet af international politik. Bogens forfatterduo er tilknyttet Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet. Bogens fokus er den politiske dimension og virkeligheden af de omvæltninger, vi alle mere eller mindre følger i medierne. Som forfatterne bl.a. skriver i deres forord: "Bogen tager udgangspunkt i spørgsmålet om, hvorfor en række af Mellemøstens gamle regimer blev udfordrede, og hvordan demokratiseringen af de arabiske lande kom i gang." Bogens analyser er i 9 kapitler med overskrifter som "Borgerkrig og intervention : Libyen", "Det arabiske forår og socialiseringstesen", "Demonstranter og militær : Tunis og Egypten" og "Reformer fra oven : Monarkierne".

En del bøger om omvæltningerne og demokratibevægelserne i Mellemøsten, men denne er indtil nu den mest grundige og akademisk velfunderede på dansk. Andre bøger er fx Det arabiske forår og Egyptens tilstand : årsagen til revolutionen af Al Aswany.

Et relativt mindre antal læsere på større biblioteker, og mest til videregående studier.


Politica

Årg. 45, nr. 3 (2013)

af

af

Peter Seeberg

Årg. 45, nr. 3 (2013)