Bøger / faglitteratur / bibliografier

Demokrati og demokratisering : en introduktion


Beskrivelse


Introduktion til emnet demokrati og demokratisering belyst både historisk, teoretisk og på baggrund af forskellige demokratiopfattelser.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2010

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 22. juni 2010

Bogen henvender sig primært til universitetsstuderende og forskere, men kan appellere til en bredere kreds af interesserede i demokratidebatten.

Interessen for demokrati og debatten herom er steget meget i de senere år - især efter murens fald har emnet i stigende grad være i forskernes fokus. De 2 forfattere er ansat ved Aarhus Universitet, og i bogen beskæftiger de sig i 3 dele kvalificeret med demokrati og demokratisering i fortid, nutid og fremtid. I del 1 belyses hvorledes man har opfattet demokrati siden antikken med et særligt afsnit om den danske debat mellem Hal Koch og Alf Ross. Del 2 handler om demokratiets historiske udvikling, demokratiseringstendenser i forskellige dele af verden med særligt fokus på 1800-tallet og frem. Del 3, som er den mest omfattende, handler om forskellige teorier, forholdet mellem klassekamp og demokrati, internationale påvirkninger og udviklingen i tidligere kommunistiske lande.

En lang række bøger beskæftiger sig med demokrati og demokratiseringsprocesser. Lige udkommet er Demokrati som styreform og som ideologi, som dog har en bredere målgruppe end nærværende. Derudover kan nævnes Lene Andersens Demokratihåndbog, 2010 og Folket styrer : en grundbog om demokrati, 2010.

En introduktion til emnet demokrati og demokratisering belyst både historisk, teoretisk og på baggrund af forskellige demokratiopfattelser.


Weekendavisen

d. 9. juli 2010

af

af

Jørgen Møller, Svend-Erik Skaaning

d. 9. juli 2010


Økonomi & politik

Årg. 84, nr. 1 (2011)

af

af

Morten Kelstrup

Årg. 84, nr. 1 (2011)


Information

d. 27. nov. 2010

af

af

Rune Lykkeberg

d. 27. nov. 2010


Politica

Årg. 43, nr. 4 (2011)

af

af

Jan Teorell

Årg. 43, nr. 4 (2011)