Bøger / faglitteratur

Demokratiets ildsjæle : partimedlemmer i Danmark


Beskrivelse


Gennemgang og analyse af danske partimedlemmer, bl.a. deres baggrund, motivation for medlemskab og deltagelse i partierne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2017

af

af

Sanne Mendel

d. 21. sep. 2017

Spændende læsning om politiske partiers bagland, nemlig medlemmerne, og den rolle de spiller for partiet. For alle læsere som interesserer sig for dansk politik og demokrati.

Karina Kosiara-Pedersen har skrevet en bog som hun selv i forordet dedikerer til "demokratiets ildsjæle", som er medlemmerne og støtterne til partierne. I 14 kapitler gennemgår og analyserer hun bl.a. medlemmernes baggrund, deres motivation for medlemskab og deres deltagelse i partierne. Bogen er et resultat af mange års parti- og partimedlemsforskning. Indeholder mange figurer, grafer og statistik undervejs.

Bogen er velskrevet, forekommer velresearchet og dækker et vigtigt område indenfor politik. Bør læses af alle som ønsker at vide mere om politiske partiers bagland.

Jeg vil anbefale, at man som supplement til læsningen eller hvis man ønsker at vide mere om dansk demokrati, læser bogen Dansk demokrati og politik 1973-2015 i en verden i hastig forandring, som bl.a. handler om danske partier og den politiske udvikling i Danmark.