Bøger / faglitteratur / biografier

Den 9. kreds - politiet indefra


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Tidligere politiassistent Andreas Hogsteds (f. 1976) beretning om arbejdet som betjent i Nordsjællands Politikreds primært efter politireformen i 2007. Karrieren slutter efter anklager om en ulovlig ransagning i 2013.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2016

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 11. jan. 2016

Beretning om en dedikeret politimand, der afbrød sin karriere i utide. For læsere af true crime og borgere med interesse for retspolitik.

Beretningen om politimanden Andreas Hogsteds frem til han i 2014 forlod politiet under en stress-sygemelding i dyb mistillid til sin ledelse. Bogen følger den dedikerede politimands ofte risikobetonede arbejde med at dæmme op for narkohandel på sin hjemegn i Nordvestsjælland, alt imens han gradvist kommer i et modsætningsforhold til ledelsens fokus på måltal og gentagne omorganiseringer. Bogen er blevet til i et samarbejde mellem Andreas Hogsted og Ekstrabladsjournalist og forfatter Kristian Brårud Larsen, der desuden har foretaget interviews til baggrund og givet ledere og tillidsfolk mulighed for at kommentere på kritikken.

En letlæst og spændende bog, der giver et sjældent indblik i det daglige rugbrøds-politiarbejde. Bogen er samtidig et partsindlæg i både den løbende debat om politiets prioriteringer og i den konkrete personalesag. Den peger på nogle klare uhensigtsmæssigheder ved det meget målstyrede efterforskningsarbejde, som det er svært som udenforstående at bedømme omfanget af.

Meget politilitteratur fokuserer på spektakulære sager som fx Sagen om AmagermandenDrabschefen og Drabschefen. Her er "Den 9. kreds" noget mere kritisk og med fokus på hverdagens efterforskningsarbejdeMeget politilitteratur fokuserer på spektakulære sager som fx Sagen om Amagermanden og . Her er "Den 9. kreds" noget mere kritisk og med fokus på hverdagens efterforskningsarbejde.