Bøger / faglitteratur / bibliografier

Den frygtløse organisation : skab psykologisk tryghed på arbejdspladsen og styrk læring, innovation og vækst


Beskrivelse


En praksisnær guide for ledere og teams i at skabe psykologisk tryghed, der styrker organisationers evne til at håndtere komplekse krav, samarbejde på tværs, udvikle nyt samt opdage og forebygge fejl.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 24. juni 2020

Guide til ledere og teams med fokus på psykologisk tryghed i en given organisation. En vigtig faktor, når der skal læres nyt, innoveres og skabes vækst. Også oplagt til opgaver på videregående uddannelser.

Forfatteren introducerer begrebet "psykologisk tryghed", hun definerer det sådan: "Psykologisk tryghed defineres bredt som et klima, hvor mennesker er trygge ved at udtrykke sig og være sig selv." Bogen bygger på forskning på akademisk niveau af forfatteren selv og af andre. Den er i tre dele. Første del hedder "Betydningen af psykologisk tryghed" og introducerer begrebet og der redegøres for forskningen bag. An-den del "Psykologisk tryghed på arbejdspladsen" indeholder flere cases, som underbygger psykologisk tryg-heds værdiskabende effekt både, når det gælder arbejdsmiljø, og når fokus er på den forretningsmæssige bundlinje. Tredje del er: "At skabe en frygtløs organisation". Her fokuseres på værktøjer til at skabe psykolo-gisk tryghed. Overskrifterne er her for lederen fx "Sæt de rigtige rammer", "Inviter til deltagelse" og "Reager konstruktivt". Amy C. Edmondson er professor på Harvard Business School. Det er hendes første bog på dansk.

Interessant og vigtig bog om den vigtigste lederevne overhovedet. At man gennem sin ledelse evner at skabe en altafgørende psykologisk tryghed i ens organisation.

Første bog om begrebet. Om psykologiske aspekter i en organisation er fx Fatale forandringer.


Jyllands-posten

d. 15. aug. 2020

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 15. aug. 2020