Bøger / skønlitteratur / roman

Den gule plet : misundelse


Beskrivelse


Seks mennesker skydes ned under morgensamlingen på Grønbæk Højskole, og da forstanderens søn begår selvmord i umiddelbar forlængelse af skyderiet, virker sagen klar. Kriminalkommissær Berg er dog ikke overbevist og beder Mona Lisa Kirk om hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 17. maj 2011

Dette er andet bind i en planlagt serie på 7. Foruden læsere af det første bind vil nye læsere også kunne være med, da referencer til det tidligere bind forklares fint.

6 mennesker skydes ned under en morgensamling på Grønbæk Højskole, og da forstanderens søn begår selvmord i umiddelbar forlængelse af skyderiet, betegnes forbrydelsen som opklaret. Kriminalkommisær Berg er dog ikke helt sikker, og han beder Mona Lisa Kirk om hjælp. Mona Lisa er ved at kæmpe sig tilbage efter en hjerneskade, men livet er ikke let, da hendes forhold til lægen Nino er konfliktfyldt. Samtidig spøger hendes psykotiske søster Theresa stadig, og da hun bliver gravid samtidig med, at hendes far rammes af livstruende kræft, sættes hun på prøve. Bogen foregår over næsten et år, hvor vi følger Mona Lisa, men også søsteren Theresa, der er indlagt på Sankt Hans Hospital, følger vi igennem året. Der er også en tråd om Søren Kierkegaard, som er gennemgående for hele romanserien. De 7 bind af serien om Mona Lisa Kirk tager udgangspunkt i de syv dødssynder. Den gule plet handler om misundelse.

Bogen kan sammenlignes med bøgerne af Elsebeth Egholm og andre i samme genre, hvor hovedpersonernes liv fylder en del i forhold til selve krimidelen.

En roman som spiller på mange aspekter udover krimidelen og som helhed er rigtig spændende læsning.