Østrigsk billedbog fra 4 år om fairtrade. Kan evt. anvendes til temaundervisning i indskolingen.
En T-shirt fortæller sin historie fra bomuldsplante i Indien til butikken i Europa. Glade kvinder passer og høster bomuldsplanterne i Indien. På tekstilfabrikken er der kun voksne ansatte, som arbejder med støvmasker på. Stoffet bliver farvet med økologiske ugiftige farver. I Europa falder en lille pige for den lidt dyre T-shirt. Ekspedienten forklarer filosofien bag varen til pigens mor, og pigen får sin T-shirt. Bogen er meget politisk korrekt og lægger ikke skjul på sit budskab - fairtrade er godt. Det er selvfølgelig svært at være uenig i, men spørgsmålet er, hvor interessant emnet er for de yngste. Teksten er skrevet i et mundret og lettilgængeligt sprog. Billederne er fine farveglade akvarel- og blyantstegninger med lidt skæve vinkler. Bomuldsplanterne er en blanding af foto og tegning.
Der findes ikke mange billedbøger om produktionskæder og fairtrade. Enten omhandler bøgerne processen "fra jord til bord" som fx Den røde sweater, 2003. Eller også er der fokus på ren miljøbeskyttelse, som fx i Hvad sker der med vores jord?, 2009, og 10 ting jeg kan gøre for at hjælpe verden, 2008.
Billedbog om fairtrade med fine billeder og en politisk korrekt sprogtone. Der findes ikke mange billedbøger om fairtrade. Emnets relevans ift. målgruppen er en smagssag.