Bøger / skønlitteratur / roman

Den italienske mester


Beskrivelse


Charles Bavinsky er søn af en excentrisk kunstner, hvilket påvirker hele hans livsforløb. Trods farens egoistiske adfærd elsker Charles ham ubetinget og forsøger på alle måder at opnå farens anerkendelse. Handlingen udspiller sig fra 1955-2018.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2019

af

af

Mette Balle Christensen

d. 1. feb. 2019

Charles Bavinsky er søn af en excentrisk kunstner, hvilket påvirker hele hans livsforløb. Vil det lykkes ham at træde ud af faderens skygge? For læsere, der godt kan lide udviklingsromaner.

Handlingen udspiller sig fra 1955-2018. Charles vokser op i Rom sammen med sin mor, en ukendt keramik-kunstner, og sin far, en anerkendt maler. Trods farens excentriske og egoistiske adfærd elsker Charles ham ubetinget og forsøger på alle måder at opnå hans anerkendelse. Forældrene bliver skilt, og faren flytter til New York med sin nye kone. Charles bliver boende hos sin mor, som han behandler dårligt og længes efter at komme fra. Gennem sin ungdom og sit voksenliv bor Charles forskellige steder i verden med skiftende bekendtskaber. En stor del af Charles' udfordringer skyldes farens manglende anerkendelse samt Charles' vedvarende behov for at opnå den.

En perle af en udviklingsroman! Tom Rachman lykkes i den grad med at tegne levende personkarakteristikker og fortælle en historie, der både bevæger og morer. Sproget er flydende og til tider poetisk - og godt oversat af Rasmus Hastrup. Bogen er umådelig læseværdig og kan med fordel anbefales til læsekredse.

Bogen minder om StonerMørk materie, da hovedpersonen i denne roman til dels også ofrer sin egen lykke for andres. Emnet om at leve i sin fars skygge beskrives også rigtig fint i Mørk materieBogen minder om Stoner, da hovedpersonen i denne roman til dels også ofrer sin egen lykke for andres. Emnet om at leve i sin fars skygge beskrives også rigtig fint i .


litteratursiden.dk

d. 1. juli 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 1. juli 2019

Det er ikke let at være barn af en verdensberømt kunstner, og Charles liv er knyttet til faderens skæbne og skygge. Rachmann er så god en skribent, at man labber romanen i sig. Charles, der kaldes for...


Berlingske tidende

d. 22. feb. 2019

af

af

Thorkil Jacobsen

d. 22. feb. 2019


Kristeligt dagblad

d. 12. mar. 2019

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 12. mar. 2019


Weekendavisen

d. 22. feb. 2019

af

af

Morten Wilhelm Scholz

d. 22. feb. 2019


Børsen

d. 1. mar. 2019

af

af

Line Rasmussen

d. 1. mar. 2019