Bøger / skønlitteratur / roman

Og så var hun væk


Beskrivelse


Ellie Mack forsvinder sporløst i London som 15-årig. Ti år senere bliver hendes knoglerester fundet, og hendes mor Laurel forelsker sig overrumplende i den karismatiske Floyd. Han har en datter på ni, som minder påfaldende om Ellie som lille, og Laurel begynder at få bange anelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 15. feb. 2019

Nervepirrende psykologisk thriller, der tager udgangspunkt i en 15-årig piges forsvinden. For især kvindelige læsere, som gerne spolerer deres nattesøvn, fordi de simpelthen er nødt til at læse videre.

Ellie Mack er en glad 15-årig og har livet foran sig. En dag forsvinder hun sporløst fra sit hjem i London, og alt bliver forandret for hendes forældre og yngre søskende. Ti år senere bliver resterne af Ellies knogler fundet, og hendes mor Laurel, som for længst er blevet skilt, forelsker sig overraskende og hovedkuls i den karismatiske Floyd. Hans 9-årige datter minder påfaldende meget om Ellie som lille, og efterhånden får Laurel på fornemmelsen, at noget er helt galt. Der er også noget med Ellies matematiklærer fra dengang, og Laurel træder modstræbende ind i mørket.

Underholdende pageturner, hvor uhyggen kommer snigende, og hvor læseren knap kan tro de hints, der bliver lagt ud. Det er der heller ingen grund til, for alt viser sig at være værre endnu. Den er velskrevet og effektfuldt komponeret med spring mellem nu og dengang for 10 år siden, og de forskellige fortællespor bidrager til stemningen af noget ondt.

Liza Jewell har efterhånden forladt trivierne og chick lit til fordel for psykologiske thrillere, og med denne hendes seneste roman og den forrige, Den fremmede gæst, placerer hun sig i nærheden af forfattere som fx Clare Mackintosh, Gillian Flynn og Paula Hawkins.


Jyllands-posten

d. 27. apr. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. apr. 2019